YARATICI KİTAP KAPAĞI TASARIMI ARIYORUZ
13,5*21 cm ön ve arka kapak tasarımı
Kitap
Ihlamur Yayınevi'nden çıkacak olan kitap bir deneme kitabı olup; kitabın ismi "yalınayak"dır.
Kitabın deneme kitabı olmasından dolayı içerik yazarın hayata ve insanlara dair kişisel düşüncelerini içermektedir; dolayısıyla içeriğin daha hümanist ve daha insani duygulara dokunan bir tasarım olması gerekmektedir.
Hedef kitlemiz her yaştan, her kitle ve görüşe sahip kitapseverlerdir.
Günümüz gençlerin yenilikçi, modern, form değiştirmiş edebiyat anlayışına cevap veren kitaplar.
Hayata dair ipuçları veren bir kitaptır.
1. Tasarımın kesinlikle minimal ve basit olmakla beraber çok şey anlatması gerekir; diğer bir ifadeyle sade, vurucu ve çarpıcı olmalı.
2. İçeriğe uygun mesaj içermeli.
3. Ön kapakta; kitabın adı: "yalınayak" ve yazar: "Çetin Korkut" yazılmalı.
4. Üçüncü maddede yer alan yazılacaklardan kitap adı tamamı küçük harfle ve bitişik yazılacak. Yazar adının yazılmasında büyük/küçük harf kullanımı tasarımcının inisiyatifindedir.
5. Arka kapak tasarımında seçilen tasarıma sonradan iletilecek olan metnin yerleştirileceği dikkate alınarak tasarım yapılması gerekmektedir.
6. Kitabın baskıdan sonraki son hali 13,5*21 cm olup, kesim payları ve sırt payının (Yaklaşık 1 cm olup kesin ölçü seçilen tasarıma bildirilecektir) planlanması unutulmamalıdır.