Uluslararası bir firmada sürdürdüğüm Yeminli Mali Müşavirlik faaliyetini bireysel olarak yapmak için yola çıkmış bulunuyorum. Bu nedenle kurumsal kimlik çalışması için değerli katkılarınıza ihtiyacım bulunmaktadır.
Kazanan#157Bu yarışmanın kazananı celender — #157 numaralı tasarımıyla. Emeğine sağlık, harika iş çıkardın! 👏
Genel yorumları yalnızca yarışma sahibi ve yarışma yöneticileri yazabilir. Tasarımcılar kendi tasarımları üzerinden özel yorum yapabilir.
Ilk yorumu ben gireyim, acilisi da yapmis olurum. Kusura bakmayin diyecegim ama isin kusurluk bi tarafi yok. 350 Liraya kurumsal kimlik calismasi olmaz. Ama yapacak ardakaslar vardir muhakkak. Ben onlara engel olmayayim. Ama bir isin adabi vardir. Komik bir meblag bu. Elinizi vicdaniniza koyun.
burranazzo; benden önce davrandın. Yani artık öyle bir yere çektiniz ki bu işi, yakında bir tost bir kolaya bağlayacaksınız. Tebrik ediyorum.
burranazzo'ya katılır gibiyim çünkü diyelimki yaptık çok fazla format istiyorsunuz. Adobe Illustrator Document *.ai Adobe Photoshop Document *.psd Portable Document Format *.pdf (Encapsulated) PostScript File *.eps, *.ps TIFF Image *.tif, *.tiff Freehand *.fh CorelDraw *.cdt Bu Fiyata bu formatlarda kimse yapmaz diyebilirim.Yarışma açısından.
Hulya, logo tasarım (bütçe iadeli) ihtiyacı için bir yarışma açtı. 29 tasarımcı katıldı ve toplam 311 tasarım önerisi sundu. Yarışma 7 gün sürdü; sahibi beğendiği tasarımı seçerek kazananı belirledi.
Bu yarışmaya 29 tasarımcı katıldı ve 311 tasarım sundu. Seninkinde de aynısı olur: briefini yazarsın, tasarımcılar sana özel çalışır, beğendiğini seçersin. Kazanan belirlenene kadar hiçbir tasarımı kabul etmek zorunda değilsin; seçtiğin tasarımın kaynak dosyaları ve telif hakkı sana geçer.
Ödeme yapmadan da başlayabilirsin: yarışmanı yayına alır, ilk 10 tasarımı ücretsiz görürsün. Ödemeni yapınca yarışman kaldığı yerden devam eder.
Evet arkadaşlara bende katılıyorum 350 TL'ye istedikleriniz çok fazla ve yarışmanın şartları böyle kalacaksa katılımcı bulacağınızı sanmıyorum.
Kesinlikle arkadaşlar haklısınız.
bi yapiyim dedim. bu ödüle olsa olsa png teslim edilir :) buyrun ...
Sayın Tasarımcılar Açılan yarışma Kurumsal Kimlik olarak açıldığında ekteki formatlar site tarafından özete otomatik olarak eklenir. Yarışma Sahipleri genelde bu kadar bilgiye sahip olamazlar. Lütfen yorumlarınızı yaparken kendinizi yarışma sahipleri yerine koyarak yaparsanız yarışma sahipleri için hem nazik hem uyarıcı bir nitelik kazanırlar. Bir çok Yarışma sahibi bırakın bu kadar bilgiyi ( Çoğu tasarımcının bilip bilmediği de tartışılır) logo ve benzeri kavramları dahi bilemeyebilirler. Hiç biri tasarım üzerine eğitim almış değil. Bu platform eğitici bir platform olmalı ve yorumlar empati yapılarak oluşturulmalı. Bu yorum tarzı sadece pazarı küçültür ve sadece elitlere ait bir saha haline getirir. Bunun sonucu da sayılı tasarımın ardında koşan binlerce tasarımcı demektir ki bu da bir çok tasarımcının yarışmayı kaybetmesi ve yarışma jürileri hakkında yapacağı olumsuz yorumları (ki internet ortamı bu örneklerle doludur) getirir. Benzeri yaklaşımlarla geleceğin küçültülmemesi ve zaman içinde gelişmeye bırakılması bizce daha doğru bir yaklaşım olacaktır.
Ciddi misisiniz ?
Sn. Site Yöneticisi elbette istenilen formatlar tasarımın özgünlüğü ve lisans beyanı açısından bir kanıttır fakat kimi formatlar arasında gereksizlikler görüyorum.Örneğin Adobe Illustrator Document (.ai ) ve Adobe Photoshop Document (.psd ) formatındaki dosyaları sunan bir tasarımcı niye CorelDraw (.cdt) dosyasını sunmakta? Yada şöyle diyelim Adobe Photoshop&Illustrator kullanan bir tasarımcı niye Corel'de kullanmak zorunda...? Ayrıca -Bu Benim Fikrim- 350 TL istenilen iş için gerçekten çok az.İsim vermyorum ama tasarlatasarlat.com gibi işlev yapan sitelerde bu tip fiyatları görmek oldukça güç üstelik onlar bu tip 6 Çeşit Format zorunluluğuda koşmuyor... Gereğinin anlaşıldığına inanıyorum. Teşekkürler.
Yarışma sahibinin bu tarz bilgilere sahip olması tabiki beklenemez.Ancak fiyat olağan dışıdır sn. tasarlatasarlat ekibi. Sonuçta firma sahibi kendi işini yürütebilmek için bu tip grafiksel çalışmalara (kurumsal kimlik, logo ..vs) zorunlu ihtiyaç duymaktadır, her işinde bir karşılığı vardır.. yanılıyor muyum? Eğer imkanınız varsa bu tip durumlarla karşılaşmamak adına logo dışındaki daha büyük işlerin fiyatları belli bir kotadan itibaren başlasın. Firma sahibi bir kurumsal kimliği bir logo fiyatına tasarlatmaya kalkmasın lütfen. Siteye emek veren tasarımcılarda bu şekilde demoralize olmasın.. Saygılar..
Sayin site yoneticisi size bir sorum olacak? Bir yani "1" Mali Müşavirin aylik kazancindan haberiniz var mi? Biz burda kasarli tost gazoz satmiyoruz. Kafa patlatiyoruz. Musterilerinize yarisma actirmadan once bunlari daha detayli anlatabileceginizi umuyorum. 350 lira asgari ucretin yarisi bile etmiyor. Daha ne diyeyim... Kalkip bi de kurumsal kimlik istenmesi abesle iştigaldir. Gelişim emekleyerek olmaz. Bu is boyle olur dersiniz o zaman bir baska yere gidelim ya da istediginiz ödülle acalim yarismayi denir. Gerisi kendi kendimi kandirmak olur. O acidan bu tür konularda secici olmak gerekir diye dusunuyorum. Hem sitenin kalitesi artar hem de daha iyi isler gorebiliriz. Musterilerimizin tasarim konusunda "egitimli" ya da "bilincli" olmalari gerekmiyor. Bu egitimi ve bilinci el birliğiyle biz tasarimcilar vermeliyiz. Sadece yorum kisimlarinda yapilan tartismalari okusa bile musteriler, hicbir yerde ogrenemeyecekleri seyleri bu site araciliğiyla ogrenmis olurlar. Ve bilgi en değerli hazinedir... bilmem anlatabildim mi? Saygilar...
Sayın buranazzo Burada ahlaki sınırları aşmadıkça hiç bir yorumu silmiyoruz. Bunun nedeni sizin yorumunuzun son cümlesinde belirttiğiniz nedenler iledir. Sloganlarımızdan birini tekrar hatırlatalım. Bizim her konu üzerinde anlaşmamız söz konusu olmadığı gibi böyle bir zorunluluk da yok. İnsanlar genelde gördüklerine inandıklarını söylerler, fakat inandıklarını görürler. Hatırlamamız gereken nokta, uyuşamadığımız zaman nazik ve saygılı olmaktır. Bu topluluğun ana ilkesi budur!
Sayın Tasarımcılar Yarışma Detayları Ek Bilgi de Yarışma sahibinin yeni bir eklentisi vardır. Lütfen bakınız.
Bu toplulugun fikirlerine deger verip musteri odakli olmaktan cikip, tasarimci odakli olabilirsek daha guzel gunler gorecegiz insallah. 350 liraya kurumsal kimlik isteyen zihniyeti de yaptiran zihniyeti de kabul etmem mumkun degil. Ahlaki sinirlari astigimi da dusunmuyorum. Levi's pantolon 200 Liraysa niye diye sormassiniz. Kurumsal kimlik tasarimi da bu sitenin sartlari altinda 1.000 lira dan asagi olmaz. Bunu soylemeye calisiyorum. Benim derdim burda ortami gerip, kendim icin kazanimlarda bulunmak degil. Allah'a sukur boyle bir derdim hic olmadi. Yanlis ve Dogru nun kavgasindayim ben. Birbirimizi kandirmanin bir manasi yok. Herkes neyin ne kadar ettiginin farkinda. Site yonetimi olarak siz bunu savunmazsaniz sizin o guzel "toplulugunuz" savunmayi bilir. Bunun neresi ahlaki sinirlari asmaktir bana da anlatin ben de ogreneyim bir zahmet.
Zaten bakiniz. Pat diye yapilmis kurumsal kimligimiz var. 1.000 adet kartvizit 5 liraya basilir isine donmesin derdim. Yoksa banane alan memnun veren memnun... 1.500 liraya logo yaptiriliyor, bircok arkadasin cok iyi tasarimlari varken gidiyorlar dünya haritasini seciyorlar. Zaten briefte de "haaariiiitaaaa" istiyoruz demislerdi de biz gormemistik. Allah için bir dişisini (negatif) gosterseler ya o logonun... Kisacasi bi logo nasil olur? bir kurumsal kimlik nasil olur? site yonetimi olarak boyle teker teker anlatilan bir kilavuzu hardcopy olarak musterilerinize vermeniz gerekir. Ki bilinc ve egitim meselesi halledilebilsin.... Benden de bu kadar...
Ek Bilgi Değerli Tasarımcılar, Bu kadar çok farklı dosya çalışılması gerektiğini bilmiyordum. Yarışmayı aynı ödül miktarı ile ancak sadece logo tasarımı ile sınırlı tutuyorum. Beğendiğim logoya ek olarak, diğer çalışmaları bilahare isteyeceğim. İyi çalışmalar dilerim, Yarışma Sahibi ek bilgide bulunmuş görmeyenler için.. Ve de bence dogru bır karar vermiş :)
Yarışma sahibinin talebi üzerine. Yarışma Logo Kategorisine aktarılmıştır.
Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyoruz ( .ai,.fh.cdr ) vectör tasarım dosya formatlarından herhangi biri + diğer formatlar zaten kullandığınız vectör tabanlı programın (file(export) yada (file(save as) seçeneklerinden kolaylıkla elde edebilirsiniz. Yanlış anlaşılmaları gidermek için gerekli düzenlemer yapılacaktır. İyi yarışmalar, Tasarla Tasarlat Ekibi
ELENDI amma ulduz aldi bu nec? olur?